lørdag den 9. februar 2008

Peru 3

Saa skulle vi afsted til den hellige dal og Urumbabafloden. C& C, som saedvanligt helt puntlige Vores mand dukkede op + 1 chauffoer + 1 guide. Vi blev saa sendt afsted med de 2 sidste i egen minibus. Ren luxus. En smuk koeretur op over bjergene til den naeste dal., vejen var dog fyldt med spaerringer med sten og vaeltede traer - skyldtes strejken igaar, der gik ud paa, at regeringen vil nationalisere store landomraader omkring Cusca - i samarbejde med bla hotelkaeden Marriott - og saa ved jo alle hvad der vils ske - og det var de lokale sure over. Naa, men da vi naaede Pisac, var der ikke flere forhindringer og her saa vi saa et marked - og det er jo det saedvanlige , tasker, bluser, sjaler osv. Koerte saa videre til Ollantaytambo et utroligt flot inka-fort, som ligger i terasser op af et bjerg. P.gr.a at vi var koert 500 meter ned i hoejden, lykkedes det Jens, Lars og jeg at foelge guiden halvvejs op, foer vi maatte opgive. Han kunne fortaelle mange spaende ting. Lidt tilbage af vejen havde vi saa frokost inkluderet - meget skoent sted , med buffet - saa man selv kunne bestemme hvor meget og hvad man ville have. Derefter blev vi koert til vores hotel La Cascona de Yucay : http://www.hotelcasonayucay.com/. Her er uroligt stille med udsigt til bjergene rundt omkring og i dag holder vi saa en total slapper dag, da baade Hanne og jeg er ekstremt traette, og imorgen gaar turen saa videre mod Macchu Pichhu

1 kommentar:

Anette Thedes biblo-blog sagde ...

Hej Lise
Hvor jeg dog nyder dine rejseberetninger! Undskyld, at du ikke hører så meget herfra. Biblioteket ligger dog hvor det altid har ligget. Det eneste nyt er at påskeliljerne er ved at springe ud pga. den grønne vinter.
Hvad der får mig til tasterne: Du skriver "nationalisering". Er det ikke privatisering, du mener? Der er jo i Latinamerika en stærk folkelig socialistisk tradition og jeg har meget svært ved at forestille mig, at folk har strejket imod en nationalisering. Se bare udviklingen i nabolandet Bolivia, fx.
Glæder mig til at høre fra Macchu Piccu, som er en af mine egne største rejseoplevelser.